Elmalı Kurabiye (Kalpli) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 4 tane elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
Elmalı Kurabiye (Kalpli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun.
- Hamurumuz için oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve pudra şekerini elimiz ile güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine yumurta, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Birinci olarak hamurumuzun üzerine 4 su bardağı kadar un üzerine kabartma tozu ve vanilyayı boşaltıp hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzun kıvamına nazaran ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendirip hamurumuz dan kesimler koparıp dilediğiniz üzere form verebilirsiniz.
- Bütün hamur bittikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif pembeleşinceye dek pişiriyoruz.
- Dileğe nazaran pişen kurabiyelerinizin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.