Elmalı Kurabiye Tarifi oktay usta
Elmalı kurabiye tarifleri
Elmalı kurabiye nasıl yapılır
Elmalı kurabiye yapımı
Elmalı Kurabiyenin tarifi
imageselmalikurabiyetarifiresimli5ad443551441c
Elmalı kurabiye malzemeleri
4 adet elma
1 cay bardağı ceviz ici
4 yemek kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tarcın
Pudre şekeri
Hamur malzemeleri
Yarım paket margarin (125 gr)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Cay kaşığının ucuyla tuz
Elmalı kurabiye tarifi
Elmaları soyup rendeleyelim Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın Tarcın ve ceviz icini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu duz bir zemine yayarak acın Ardından kare parcalar kesin Her bir kare parcayı capraz şekile getirip, taşmayacak şekilde ic malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın Fotoğraftaki goruntuyu elde etmeye calışın
Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, onceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin Piştikten sonra tepsiyi fırından cıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin uzerine bolca pudra şekeri ve isteğe gore tarcın ekin Afiyet olsun
Elmalı kurabiye tarifleri
Elmalı kurabiye nasıl yapılır
Elmalı kurabiye yapımı
Elmalı Kurabiyenin tarifi
imageselmalikurabiyetarifiresimli5ad443551441c
Elmalı kurabiye malzemeleri
4 adet elma
1 cay bardağı ceviz ici
4 yemek kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tarcın
Pudre şekeri
Hamur malzemeleri
Yarım paket margarin (125 gr)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Cay kaşığının ucuyla tuz
Elmalı kurabiye tarifi
Elmaları soyup rendeleyelim Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın Tarcın ve ceviz icini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu duz bir zemine yayarak acın Ardından kare parcalar kesin Her bir kare parcayı capraz şekile getirip, taşmayacak şekilde ic malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın Fotoğraftaki goruntuyu elde etmeye calışın
Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, onceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin Piştikten sonra tepsiyi fırından cıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin uzerine bolca pudra şekeri ve isteğe gore tarcın ekin Afiyet olsun