
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeliyoruz.
- Rendelenen elmaları ve şekeri tavaya alıp ocağa koyuyoruz.
- Kaynayıp yumuşayan elmalara tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
- Daha sonra yoğurt, sirke, pudra şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ardından unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Un hamurun durumuna göre artırılıp veya azaltılabilir. Hazırlanan hamurdan cevizden büyük bezeler elde edip yuvarlak açıyoruz.
- Ortasına yemek kaşığı kadar harcı koyup iki tarafı yukarda birleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.