Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Kurabiye (Uzun Süre Yumuşamayan)

Elmalı Kurabiye (Uzun Süre Yumuşamayan)
0
18

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
elmali-kurabiye-uzun-sure-yumusamayan.jpg

Elmalı Kurabiye (Uzun Süre Yumuşamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin eriyecek
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su (İçme suyu)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 5-5 ,5 su bardağı elenmiş un(Lütfen 4 bardaktan sonrasını kontrollü koyuyoruz)
İç harç
  • 5 tane ortaboy elma
  • 1 su bardağı tozşeker (Az şekerli olsun isterseniz azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Elmalı Kurabiye (Uzun Süre Yumuşamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Üstelik içinde yumurta kabartmatozu süt yoğurt yok.Bu tarifi deneyip kararı siz verin diyip.
  1. Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyup yapışmaz bi tavaya alalım.
  2. Ardından damak tadınıza göre şekerini ilave edip ocağa alın elmalar suyunu salıp çekince tarçın ve cevizi ekleyin ve bi iki kez daha karıştırın altını kapatın.
  3. Soğuması için kenara alıyoruz.
  4. Geçiyoruz hamurunu hazırlamaya.
  5. Karıştırma kabına erittiğimiz margarini veya tereyağını koyun.
  6. Üzerine sıvı yağı, pudra şekeri ve suyu alıp çırpma teliyle karıştırın unu ve vanilyayı ekleyin tahta kaşıkla karıştırın.
  7. Hamur koyulaşınca elinizle yoğurun ve orta sertlikte bi hamur elde ediyoruz.
  8. Ardından hamuru 3 -4 parçaya ayırıyoruz. Hafif unlanmış tezgaha bi parçasını alıp elimizin ayasıyla veya merdaneyle açın.
  9. İç harçtan 2 -3 yemek kaşığı alın açtığınız bezenin üzerine koyup kaşığın tersiyle her yerine eşit şekilde yayın.
  10. Sonra artı şekilde kesin ardından her üçgen parçayı ikiye kesin her bezeden toplam 8 kurabiye çıkıyor resimlerden yararlanabilirsiniz ( veya dilediğiniz şekilde yapın ama hamuru ince açın).
  11. Daha sonra rulo yapın yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz .
  12. Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede kurabiyelerimizin altları kızarıp üstleri hafif pembeleşince pişmiş demektir.
  13. Fırından alıp üzerine pudra şekerini çay süzgeciyle eleyin ve saklama kabına koyup saklayın inanın çok güzel ve kıyırlığını uzun süre kaybetmiyor ????????Diğer elmalı kurabiye tarifleri hemen yumuşuyor????Deneyip beğenmeniz dileğiyle defterinize kaydetmeyi unutmayın sağlıkla ve sevgiyle kalın????.
Elmalı Kurabiye (Uzun Süre Yumuşamayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt