
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 150 gram oda ısısında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- 3 adet tatlı elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak iç harcı hazırlanır .
- Tavanın içerisine elmalar rendelenir,üzerine şeker ve tarçın alınır.
- Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir .
- Daha sonra altı kapatılıp üzerine ceviz dökülür, soğuması için öteki bir tabağa alınır.
- Hamuru için yağ, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un denetimli biçimde ek edilir ,kıvam alana kadar yoğurulur.
- Hamur üç kesime ayrılır.
- Un serperek merdane yardımı ile açılır.
- Bardakla yuvarlak halini çıkardığımız hamura 1 tatlı kaşığı iç harçtan konup kenarları ortada birleşip form verilir.
- 170 derece fırında 20 dakika denetim ederek pişirilir.