
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4.5 tane elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- (isterseniz harcın içine ceviz yahut fındık)
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bütün materyaller derin bir kaba koyup uygunca karıştıralım.
- Azar azar unu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Elmalarımızı soyalım ve güzelce rendelemeyelim.
- Bir tavaya elmalarımızı koyup 5. 6 dakika karıştıralım.
- Üzerine şekeri ilave edelim ve 5-6 dakika daha karıştıralım.
- En son da tarçını da ek edip tavamızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. İç materyalimiz hazırdır.
- Hazırlamış olduğumuz hamurdan küçük küçük kesimler alıp tezgahta yada elimizde açalım ve ortasına hazırlamış olduğumuz elmalı harcımızdan koyup hamurları kapatalım.
- Fırın tepsisine dizelim 180 derecelik fırında pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine pudraşekeri döküp servis edelim. Afiyetler olsun.