Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram teremyağ (Oda ısısında)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 3 kırmızı elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim.
- Üzerine şeker tarçın ve zerdeçallı ek edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri biçimde çektirdiğimiz cevizi ekleyelim karıştıralım.
- Hamuru için uygun bir kabın içerisine margarini, sütü pudra şekerini, yumurtayı, nişastayı vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Klasik elmalı kurabiye biçimlerinden istediğinizi yapabilirsiniz. Form verdiğimiz kurabiyeleri yağladığımız tepsimize alarak 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim.