
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- Yarım paket margarin (Ilık olsun lütfen)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 elma
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlamamız lazım ki biz hamuru yaparken o da soğusun.
- 2 elmayı rendeliyoruz. Şekerimizi, cevizimizi, tarçınımızı ekliyoruz. Yüksek ateşte evvel suyunu salıp sonra çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Bütün gereçleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Elimizde ceviz büyüklüğünde alıp iki avuç içimizle ezerek düzleştiriyoruz.
- İçerisine soğuyan iç harcımızı koyup iki yanını sıkıştırarak kapatıyoruz.
- 180 derecelik fırınımıza alt üst fanlı bir formda 30 dakika pişiriyoruz.
- Yumuşacık pişen mis üzere bir kurabiyemiz oluyor.
- Hafif soğuduktan sonra üzerine pudra şekerimizi eleyerek serpiyoruz. Ve afiyet olsuuun❤.