
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
İç harç için ;
- 4 adet büyük elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı fındık ya da ceviz)
- 250 gram tereyağı/sanayağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ele yapışımsak biçimde ayarlayın)
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kurabiyemizin iç harcını hazırlayalım. Elmalarımızı soyalım ve daha sonra rendeleyelim.
- Daha sonra elmaları tavaya alalım şeker ve tarçını ekleyelim.
- Elmalar suyunu çekene kadar karıştıralım.
- Blenderden çekilmiş cevazlarımızı de ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu hazırlamaya başlayalım oda sıcaklığındaki tereyağımızı bir kaba alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek elimizle karıştıralım.
- Unu da birden eklemeyelim yavaş yavaş ekleyelım.
- Dızladığınız üzere şekillendirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
- Ve son olarak kurabiyelerimiz piştikten sonra Uzerlerine pudra şekeri serpelim.