
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı / margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 – 3,5 bardak un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet elma
- 1 çay kasığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- Ceviz (isteğe nazaran )
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İçi için: evvel elmaları soyup rendeleyelim ocağa alıp 15 dk suyunu çekene kadar kaynatalım .
- Suyunu çekince üzerine tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru için: derin bir kaba bütün materyalleri ekleyelim yeterlice yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım 5 dk dinlendirelim ısıtıldığımız sekelleri verip 150 derece fırınımıza atalım .
- Üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim servis yaparken üzerine pudra şekeri dökelim.