Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye için;
- 125 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kaşık şeker
- Aldığı kadar un
- 3 tane elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru kıvam alana denk yoğuralım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.
- İç harcı için elmaları rendeleyip başka gereçleri de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamur ve iç soğuduktan sonra merdane yardımı ile hamuru açıp bardak ile keselim ve içini doldurup hafif aralık bırakalım .
- 180 derece ısınan fırına üstü kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edelim.