Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 6,5 çay bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 5adet elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un, hindistan cevizi ,vanilya ve kabartma tozu hariç öteki tüm sıvı materyaller karıştırma kabına konulur ve karıştırılır.
- Kuru materyaller eklenir kurabiye hamuru yoğrulur.
- Elmalı iç gereç; elmalar rendelenir tavaya konulur 1-2 dk pişirilir şeker eklenir elmalar suyu çekene kadar pişirilir.
- 1tatlı kaşığı tarçın ve yarım çay bardağı kıyılmış ceviz yahut fındık ek edilir iç harç soğumaya bırakılır.
- Hamur tezgahta açılır çay bardağı ile yuvarlak formlar elde edilir.
- Bir yuvarlak bezenin ortasına 1 tatlı kaşığı iç materyalden konulur .
- Öteki yuvarlak beze onun üzerine yerleştirilir kenarları hafif bastırılır biçim verilir.
- Üzerine bir adet karanfil konulur tepsiye dizilir 200 derecede 25-30 dk pişirilir.