
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 2 elma orta uzunluk elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı )
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
- Başka bir yoğurma kabında un hariç hamur materyallerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
- Akabinde yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
- Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
- Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayrılır.
- Bezeler avuç içerisinde yuvarlanır.
- Bezelerden biri tezgaha alınır.
- Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak halde açılır.
- Açılan hamur evvel dörde, her bir kesim da 2 ye bölünür. (yani toplam 8 üçgen olucak).
- Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar üzere sarılır.
- Form verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Altı kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri sepilir ( isteğe bağlı).