Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından 1 parmak az nişasta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Unu yavaş ekleyelim yumuşak bir kıvamı olması lazım)
- 3 orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak iç harcımız ile başlıyoruz; elmalarımızın kabuklarını soyuyoruz ve rende yardımı ile rendeliyoruz.
- Rendelenmiş elmaları tavamıza alıp şeker tozumuzu da ek ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra tarçın ve cevizimizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için ;Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabımıza alıyoruz özdeşene kadar çırpıyoruz.
- Son olarak unumuzu ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde toplar oluşturarak merdane yardımı ile açıyoruz. Yuvarlak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzun alt kısmını bıçak yardımı ile bir kaç tane kesik atıyoruz.
- Hamurumuzun kesilmemiş kısmına da iç harcımızdan kaşık yardımı ile koyuyoruz ve yuvarlayıp tepsimize koyuyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.????