Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 3 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmaları rendeleyip tavaya alalım, şekerinide üzerine atalım suyunu çekene dek pişirelim.
- Elmaların suyu çıkınca tarçını ekleyelim çok az da öyle pişiriyoruz.
- En son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için birinci olarak yumurtayı ve şekeri bir kaba alalım ve düzgünce çırpalım.
- Sonra sıvı yağı, yoğurt, tereyağı ve vanilyayı ekleyelim uygunca karıştıralım.
- En son olarak kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Soğuyan iç harcımızdan alıp, hamurdanda cevizden biraz daha küçük parçalar alalım ve meyve sıkacağının iç haznesine buzdolabı poşetini yerleştirelim.
- Yaptığımız hamur parçasını içine koyup şekil verelim. İç harcınıda ekledikten sonra kenarlarından kapatalım.
- Unu dikkatli ekleyin ve herkesin fırını farklı olduğu için kendi pişirme ayarınız nasılsa öyle pişirebilirsiniz????kenarları hafif kızarmaya başladığında çıkarabilirsiniz???? Afiyet olsun!????.