
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 150 gram teremyağ (oda ısısında)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim.
- Üzerine şeker ve tarçını ek edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri biçimde çektirdiğimiz cevizi ekleyip karıştıralım.
- Elmalarımızı farklı bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için uygun bir kabın içerisine teremyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 3 beze halinde ayıralım ve bir adedini alarak merdane ile açalım.
- Hamurunuzu açarken orta ara un serpiştirdiğiniz de daha kolay açacaksınız.
- Ne çok ince ne de çok kalın açtığımız hamurumuzu su bardağının ağız kısmı ile keselim.
- Kestiğimiz hamurumuzun içerisine elmalı iç harcımızdan 1’er tatlı kaşığı koyalım ve iki kenar kısmını ortada birleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu sürece devam edelim. Biz bu ölçülerle 40 adet kurabiye elde ettik.
- Biçim verdiğimiz hamurlarımızı yağladığımız tepsimize alarak 175°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.