Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 buçuk su bardağı
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Merhaba öncelikle elmaları soyup tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- En son ceviz ve şekeri ilave ediyoruz yeniden pişiriyoruz .
- Son olarak tarçını ek edip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
- Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ve yumurta ,pudra şekeri, nişastayı düzgünce karıştırıyoruz .
- En son kabartma tozu ve unu ek ediyoruz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Şayet kalıp varsa bu form verebilirsiniz yoksa üçgen üçgen kesip rulo yaparak şekilendirebilirsiniz .
- 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
- En son üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.