Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
- Yarım paket margarin (125 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- Yarım su bardağı yoğurt
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeledikten sonra bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirip tencerenin altını kapatın.
- tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamından biraz daha katı olacak halde yoğurun.
- Hamuru istediğiniz üzere şekillendirin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine çokça pudra şekeri ekin.