
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket oda sıcaklığın da tereyağ yahut margarin
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı)
- 4 adet orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı şeker(damak zevkinize nazaran de ayarlaya bilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz(isteğe bağlı)
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle harcımızı hazırlayalım.
- Elmaları soyup rendeleyelim ,şekeri ekleyip kavuralım .
- İndirmeye yakın tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur materyalleriyle yumuşak bir hamur elde edelim ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamurdan büyük bir modül alalım merdane yardımıyla çok ince olamayacak formda açalım.
- Üçgen pizza dilimi halinde keselim.
- Geniş yere elmalı harcımızı serelim ve sigara böreği sarar üzere saralım.
- Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.