Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
- 4 tane büyük boy elma
- Çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı toz şeker (Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup rendeledim.
- Tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirip, baharını ilave edip ocaktan aldım. (cevizini de ekleyip soğumaya bıraktım).
- Hamuru için yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, vanilya, pudra şekerini ve kabartma tozunu krema kıvamına gelene kadar karıştırdım. (çırpmadan).
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar katlaya katlaya yoğurdum.
- Hamuru 2 eşit parçaya böldüm.
- Hamurun bir parçasını iki tane yağlı kağıt arasına alıp.
- Kağıt büyüklüğünde orta kısmından bastırarak eşit şekilde açtım. (yağlı kağıt fırın tepsisi büyüklüğünde).
- Hamuru dikdörtgen şeklinde kesip (5’e 10 cm gibi)her bir parçanın içine kaşık yardımıyla elma harcını sürdüm.
- Hamuru sıkmadan 2 defada katlayarak sardım. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizdim. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serptim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.
eğer hamuruna yumurta kullanıyorsanız kabartma tozu kullanmayın.
kabartma tozu miktarı çok az olmalı( çay kaşığının ucuyla).
hamuru yumuşak olmalı(un kontrollü şekilde kullanılmalı).
kurabiye hafif pembeleşince pişme işlemi sonlandırılmalı.
üzerine pudra şekeri soğuduktan sonra serpiştirilmeli.
en önemli püf noktası hamurunun ince olması (kabartma tozu miktarına ve hamuru ince açmaya dikkat).
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı