Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3,5 su bardağı un
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 3 orta uzunluk tatlı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı. Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Başka bir yoğurma kabında hamur materyalleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
- Hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak biçimde açılır.
- Evvel dörde, her bir modül da 2’ye bölünür. (yani 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyulup sarılır.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun. ????