bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 4 tane orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- Ve isteğe bağlı kırılmış ceviz, fındık (Ben ceviz kullandım )
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle margarini eritiyoruz yoğurma kabına alıyoruz.
- Sonra sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- En son unu ekliyoruz denetimli bir halde hamurumuz çok katı olmayacak çok yumuşakta olmayacak bu biçimde hamurumuzu yapıyoruz.
- Sonra 4 orta uzunluk elmamızı kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ekliyoruz.
- Elmanın üstüne şeker ve tarçını ekliyoruz suyunu salıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Biraz soğuyunca üstüne cevizi ekliyoruz.
- İç harç soğuduktan sonra elmalı kurabiyemize biçim vermeye başlıyoruz.
- 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Yiyenlere çokça afiyet olsun ????????.