bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ veya margarin
- 1 türk kahvesi fincani yoğurt
- 1 türk kahvesi fincani pudra şekeri
- 1 türk kahvesi fincani tozşeker
- 1 tane yumurta
- Un
- Kabartma tozu
- 3 tane orta boy elma
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 silme çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ oda ısısında yumuşatılır. Yoğurt şeker ve yumurta eklenir iyice birbirine yedirilir. Un azar azar ilave edilir. Kabartma tozu da eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Elmaları kabukları soyulup rendenin ince tarafından rendelenip tavaya konulur. Şeker ve tarçında eklenir kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Hamur merdane ile ince açılır. Ben bu aşamada büyük yuvarlak bir tabak koydum. Tabağın kenarlarından rulo bıçakla kestim. Düzgün bir yuvarlak elde ettim. İsterseniz tabakla kesmeden de yapabilirsiniz.
- Açılan hamur eşit şekilde küçük üçgenler halinde kesilir. İçlerine resimde görüldüğü gibi elmalı harçtan konulup dikkatlice bastırmadan sarılır.
- Tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derecede altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerinin kızarmasını beklemeyin yoksa kurabiyeleriniz sertleşir.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin ilk sıcağı çıkınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin. İnstagram sayfamı takip etmeyi unutmayın lütfen ????