Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı yoğurt
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 3 büyük kırmızı elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak elmalar soyulup rendelenir.
- Şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Son olarak fındık kırıkları eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamurunu hazırlamak için limon suyu ve karbonat karıştırılır.
- Farklı bir derin kasede tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirilir.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir.
- Biri büyük biri küçük iki farklı bardaklarla kesilir.
- Küçük olana elma harcından konulur.
- Büyük olanın üzerine bıçakla hal verilir.
- Elmalı olanın üzerine konulur ve tekrar küçük bardakla üzerine bastırılarak sabitlenir.
- 170℃ fırında çok kızartılmadan yaklaşık 10 dakika pişirilir.