bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet ceviz (küçük doğranmış)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 125 gr (yarım paket kadar) teremyağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (ben karbonat kullandım, öyle de oluyor)
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları rendeleyip tarçın ve toz şekerle biraz kavuralım.
- Elmalar suyunu çekip karamelize olunca cevizleri ekleyip bir sıra daha pişirelim.
- İç harcımız hazır; hamura geçiyoruz.
- Teremyağ, un, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp ele yapışmayan yumuşak güzel bir hamur oluncaya kadar yoğuralım.
- Tezgaha koyup merdane yardımıyla açalım. -yalnız çok ince olmayacak!-.
- Bıçakla mantı yapar gibi orta büyüklükte kareler keselim.
- Ortasına elmalı harcımızdan bir miktar koyup karşılıklı iki köşesini ortada birleştirelim ve tepsimize dizelim.
- Tüm hamurumuza bu şekli verdikten sonra 180° fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
- Üzeri hafif kızarmaya başlayınca fırını kapatıp kurabiyeleri fırından alalım ve soğumaya bırakalım. İlk sıcağı çıkınca üzerini pudra şekeri ile süsleyip sunuma hazırlayalım.
*Herkesin fırını farklı olduğu için lütfen kontrollü pişirin.
*İç harcındaki malzemeleri damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
*Kalan harcı buzluğa kaldırıp daha sonra tekrar kullanabilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı