![elmali-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/26/elmali-kurabiye.jpg)
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamur için :
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 5.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 adet büyük uzunluk elma
- 4 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı sıvı yağ
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin ve geniş tavaya alalım öteki gereçleri de ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve köşede soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra hamur için un hariç bütün materyalleri derin bir kapta düzgünce yoğuralım.
- Daha sonra unu ekleyelim ve yavaş yavaş yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle bastırarak orta uzunluk açalım.
- Kesici yardımıyla köşeler kesilir.
- Orta iç harcı katılarak sarılır bütün süreç bu türlü devam edilir .
- 180 derecelik fırında üst alt pişirilir.
- Soğumaya bırakılır ve en son pudra şekeri serpin. Afiyet bal şeker olsun inşallah
????????????????.