bilgisayarci
FD Üye

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (1 parmak eksik)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 4 adet elma
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt, sıvı yağ, margarin ve kabartma tozunu iyice karıştırıp, ölçülü unuda ekleyelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim. Üzerini örtüp 45 dakika dinlendirelim.
- Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim ve toz şeker ile birlikte karıştırıp, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ilave edelim. Soğumaya bırakalım.
- Beklettiğimiz hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içi kadar açalım ve elma harcını koyup, hamurun bir tarafını kapatıp sonra diğer tarafını kapatarak tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayarında orta rafta yaklaşık 30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ile serpip servis yapalım. Afiyet olsun????.