teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye için;
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 4 orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel elmalı harcı hazırlayalım. 4 elmayı rendeleyelim 4 yemek kaşığı şekeri de ek edip, tencerede suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim. Altını kapattıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyelim.
- Harcımızı bir kenara alıp, kurabiyenin yapılışına geçelim. Karıştırma kabında yumurta, margarin, sıvı yağ, nişasta, un, kabartma tozu, yoğurt, pudra şekeri, sirkeyi karıştıralım, yoğuralım.
- Bir ölçü hamur elimize alıp, yuvarlayalım içine elmalı harcımızı ekleyelim, güzelce kapatalım ve form verelim.
- Tüm kurabiyelerimizi bu formda hazırladıktan sonra fırın tepsimize alalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip, servise alalım. Afiyet olsun!.