Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları rendeliyoruz ve tencereye alıyoruz .
- Şekeri ve tarçını ek ederek suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Cevizi ek ediyoruz ve son defa karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tüm materyalleri kaba alıp yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Merdane yardımı ile açıp istediğimiz formu veriyoruz, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- 180 derecede pembe renk almaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı