teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket margarin
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- 3 adet orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bir avuç dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harç hazırlanışı :elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim.
- Üzerine şeker ve tarçını ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pişip soğuyunca cevizi de ekleyip karıştıralım.
- Hamurun hazırlanışı:bütün materyalleri kabımıza alalım unu da denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 5 eşit bezeye ayıralım.
- Ayırdığımız bezeleri tabak büyüklüğünde açıp pizza kesiciyle 8 eşit kesime ayıralım ve harcı koyup saralım.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
- 40 adet kurabiye çıkmış oluyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı