Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su br)
- 6 adet orta uzunluk elma
- 1 su bardağı ıslatılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra doğranmış cevizi ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru için, oda ısısındaki tereyağını ve yoğurdu,pudra şekerini,sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilyayı yoğuralım. Denetimli bir formda unu ekleyelim.
- Hamurdan az az alarak 2 tane yağlı kağıdın ortasında oklava yardımıyla açalım.
- Su bardağıyla yuvarlaklar yapalım.
- Yuvarlakların yarısına çizikler atalım.
- Çizik yapmadığımız yuvarlakların üzerine elmalı harçtan koyalım.
- Üzerine çizik attığımız yuvarlağı koyup bu sefer çay bardağıyla 2 yuvarlak parçayı birleştirelim. Bu formda hamur bitene kadar devam edelim.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-17 dk pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Bu ölçüde yaklaşık 24 adet çıkıyor.