Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye
0
154

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 3 büyük kırmızı elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 adet kuru incir
Üzeri için ;
  • 1 adet yumurta akı
  • Kırık ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve sıvı gereçler homojen oluncaya kadar karıştırıldıktan sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmeye bırakılır.
  2. İç harcı hazırlamak için kabuğu soyulan elmalar rendelenir bir tavaya alınır üzerine şekeri eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Daha sonra üzerine tarçın ceviz ,kuru üzüm ve küçük küpler formunda doğranan incirler eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp içli köfte üzere içi oyulur ve 1 çay kaşığı iç harçtan eklenir.
  5. Kapatılan hamur hafif kubbe formu verilerek yuvarlanır.
  6. Üst kısmı evvel yumurta akına daha sonra cevize batırılır.
  7. 160 derece fırında alt üst ayarda hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  8. Pudra şekeri serpildikten sonra servis edilir.
Not:pudra şekeri servisten çabucak evvel serpilmelidir.

Üst kısmına yumurta akı ve ceviz kullanmayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt