Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 büyük kırmızı elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 adet kuru incir
- 1 adet yumurta akı
- Kırık ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve sıvı gereçler homojen oluncaya kadar karıştırıldıktan sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmeye bırakılır.
- İç harcı hazırlamak için kabuğu soyulan elmalar rendelenir bir tavaya alınır üzerine şekeri eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra üzerine tarçın ceviz ,kuru üzüm ve küçük küpler formunda doğranan incirler eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp içli köfte üzere içi oyulur ve 1 çay kaşığı iç harçtan eklenir.
- Kapatılan hamur hafif kubbe formu verilerek yuvarlanır.
- Üst kısmı evvel yumurta akına daha sonra cevize batırılır.
- 160 derece fırında alt üst ayarda hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Pudra şekeri serpildikten sonra servis edilir.
Üst kısmına yumurta akı ve ceviz kullanmayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı