Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 7 adet elma
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar???? Elmaları rendeliyoruz ve üzerine şekeri ekleyip suyu çekilene kadar pişirilir.
- Ardından çekilmiş ceviz ve tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için bütün gereçleri ekleyelim un hariç güzelce karıştıralım.
- En sonra denetimli biçimde unu ekleyelim hamur ele yapışmayacak yumuşak olmalı.
- Dilediğiniz biçimde şekil verebilirsiniz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Pudra şekeri üzerine döküp, afiyetle yiyebilirsiniz. ????.