Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı oda ısısında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 5 adet iri elma
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabartma tozu ve un haricindeki tüm materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Daha sonra vanilya bir bardak un ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Poşetle kapatılıp 1, 5 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Bu ortada iç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip tavada üzerine şekerini de ekleyip suyunu çekene kadar orta ateşte güzelce elmaları kavuralım.
- Ocaktan alınca içine tereyağı ve tarçın ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölelim.
- Nişasta serptiğimiz tezgaha 1 beze koyup yuvarlakça incecik açıp üçgen dilimlere keselim.
- Geniş kısma elmalı harçtan koyup saralım.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim, soğuyunca pudra şekeri serpip servis edelim.
- Üzerini açık şekilde koruma edelim yumuşamasın. Afiyet şifa olsun.