teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Milföy Çanakları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 3 adet elma
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Milföy Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarımızı kesme tahtamızın üzerine alıyoruz.
- Daha sonra dilimlediğimiz elmaların ortasını da yuvarlak bir formda alıyoruz.
- Başka bir tabakta karıştırdığımız şeker ve tarçına elma dilimini önlü ve gerili buluyoruz.
- Elma dilimimizi milföy hamurumuzun üzerine koyup dört bir yanından tam olmadan görselde ki üzere kesiyoruz.
- Hamurumuzun uç kısımlarını ortadaki delik kısımda birleştiriyoruz.
- Daha sonra 180 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise hazırlayabiliriz.Şimdiden afiyet olsun ????.