Elmalı Minik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
İç Harcı
- 3 rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker hamuru
- 100 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Yaklaşık 1.5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Elmalı Minik Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle elmalar rendelenir tavaya alınarak üzerine şeker ve tarçın eklenerek pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Tereyağ ve şeker karıştırılıp öteki materyaller eklenir ve hamur yoğurulur.
- Yumuşak kıvamda olan hamur dikdörtgen açılıp bir kenarına harçtan koyulur.
- Uzun sarılır sarılan harçlı hamurdan istediğiniz büyüklükte kesilir .
- Isıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.