Elmalı Pankek (Krep) Tanımı İçin Malzemeler
9 küçük pankek için;
- ️1 adet elma (Rendelenmiş)
- ️1 adet yumurta
- ️90 gram un
- ️100 ml süt
- ️Yarım paket vanilya şekeri
- ️Yarım paket kabartma tozu
- ️1 yemek kaşığı şeker
- Pudra şekeri
- 1 kaşık bal
- 1 avuç mevsim meyvesi
Elmalı Pankek (Krep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmayı soyup, rendeleyin.
- Bir kaseye yumurta, un, süt, kabartma tozu, vanilya şekeri ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Rendelenmiş elmayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Kepçe ile bir tavaya hamurumuzu ekleyin ve evvel önünü sonra ardını pişirin.
- Küçük krepler için yaklaşık yarım kepçe hamur kullanın.
- Kreplerimiz hazır olunca, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Bir kaşık bal ile daha da tatlandırabilirsiniz. Mevsim meyvesi ile süsleye bilirsiniz.