Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardak sıvı yağ (220 ml)
- 1 bardak şeker (220 ml)
- 1 su bardağı doğal yoğurt (220 ml)
- 2 su bardağı un (220 ml)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yumurta
- 2 elma
Elmalı Pasta Tanımı Yapılışı
- 1 kaseye yağı, şekeri, yoğurdu, vanilya şekerini koyup karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra, bir bardağı karışımı doldurup buzdolabına yerleştirin.
- Karışım sos için. Üç yumurta, iki bardak un ve kabartma tozu ekleyin.
- Her şeyi uygunca karıştırın ve karışımı bir fırın kabına dökün.
- Dilimlenmiş elmaları yan yana koyun ve evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat hafif üstü kızarana kadar pişirin.
- Pişirdikten sonra yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın, karışımın olduğu bardağı buzdolabından çıkarıp üzerine dökün. 2 saat soğumaya bırakın.