teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Elmaların üzerine sürmek için)
- Pudra şekeri
- 3 tane elma
Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce fırını 175 derce alt üst ayar ısıtın.
- Kek kalıbınızı kaplayın hafif unlayıp içini fazlalık unu dökün.
- Elmaları soyup dörde bölelim içlerini temizleyin arkadan bıçakla hafif yarıklar açın.
- Bir yemek kaşığı un ile cevizleri karıştırın hamurun dibine çökmesinler.
- Önce yumurta ve şekeri çırpın sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip bir iki karıştırın sonra un kabartma tozu vanilya şekeri bir çimdik tuz tarçını döküp pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
- Sonra cevizleri döküp karıştırın kek kalıbınıza hamuru döküp eşit yayın üzerine elmaları hafif bastırarak dizin sonra eritilmiş yağı sürüp sıcak fırına verin.
- 40 dakika sonra kürdan testi yapın kürdan kuruysa fırından alıp soğutun kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun mis gibi içi ıslakımsı yumuşacık oluyor ve çok hafif.