Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 büyük ya da 6 küçük elma rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- Çekilmiş ceviz
Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker ve elma rendesini altı açık ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra tarçın ve cevizini katalım. Soğumaya bırakalım.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar un koyup yoğuralım.
- İç soğuyunca hamuru ufak ufak yuvarlak avucumuzda açalım ve içine harçtan koyup orta kısımda kapatalım. İstediğiniz gibi farklı şekiller de verebilirsiniz.
- 175 derecede 25 dakika pişirelim ve soğuyunca pudra şekeri serpelim.
Elmalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı