
Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 pk kabartma tozu (15 gram)
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe göre 2 yemek kaşığı dolusu salep
- 3 tatlı sarı elma orta boy
- 2 yemek kaşığı dolusu mavi haşhaş
Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,
- Öncelikle fırını önceden ısınması için çalıştırıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Ardından un ,vanilya ,tarçın ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Ardından un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Karışımdan 2 su bardağı civarı alıp başka bir kapta tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
- Borcamı yağlayıp unluyoruz.
- Normal olan karışımı borcama döküyoruz.
- Tarçınlı karışımı da kesim kesim olacak şekilde karışıma döküyoruz.
- Elmaları soyup dilimliyoruz.
- Karışımın üzerine mavi haşhaşı serpiyoruz ve elmaları karışımın üzerine sıralıyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında dereceyi 180 dereceye indirip 30 -40 dk civarı pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.