
Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- İç materyaller;
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet büyük elma
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- İsteğe bağlı ceviz
- Hamur gereçleri;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç gerecimizi pişirelim.2 adet elmayı rendeliyoruz ve üzerine şeker ekleyip güzelce kıvam alana kadar pişiriyoruz yani yaklaşık olarak bi 10 dk olarak pişecek.
- Altını söndürmeye yakın tarçını ve cevizini ekliyoruz.
- Hamuru için;yumurta, tereyağ, sıvı yağ, yoğurdu, toz şekeri daima birlikte karıştırıyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekliyoruz ve kabartma tozunu eklemeyi de unutmayalım ????.
- Yumuşak hamur elde ettikten sonra istediğiniz halde formlar verebiliriz.
- Ben tahta üzerinde yuvarlak hal yaptım ve onuda modüllere bölerek haller verdim.
- Biçimler verildikten sonra tepsiye dizdiğimiz hamurları 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika olacak formda pişiriyoruz.
- Pişen pastalarımızın üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Elmalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı