Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmali PİrİnÇ Pudİngİ

Hoş geldin! Nani56 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Elmali PİrİnÇ Pudİngİ
0
53

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Elmali PİrİnÇ Pudİngİ ELMALI PİRİNÇ PUDİNGİ Araç Gereç: Yarım kilo süt 1 su bardağı dolusu pirinç 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı toz şeker 4 yumurta sarısı 4 adet kocaman elma 4 yumurta beyazı Yapılışı: Elmalar soyulup içleri dürüstçe ve özenle oyulur, yıkanır ve süzülmeye bırakılır Süt derin bir kapta kaynatılır ve içine yıkanmış pirinç, limon kabuğu rendesi ve şeker ilâve edilerek kaynamaya devam edilir Pirinçler pilâv gibi sütü çektikten sonradan tencerenin üstü bir temiz kumaş ve onun da üstüne kapağı kapatılır ve ateşten alınıp içine yarım paket Margarin yağı konarak karıştırılır Soğumaya bırakılır Bir müddet sonradan ılınınca kapak ve bez alınır Adamakıllı soğuduktan sonradan tamamen dövülmüş olan yumurta sarıları da pirince ilâve edilerek en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Hemen hazır olan bu pirinçli iç ile oyulmuş olan elmalar özenle doldurulur Bu sırada pirinçli harç artarsa onlar da keza yumurta ya da köfte gibi yuvarlanarak elmalardan ayrı ayrı pişirilir İçleri doldurulan elmalar ve artan içle yapılan topaklar bol yağlanmış tepsiye ikişer parmak ara ile dizilip dargın fırında elmaların dağılmıyacağı dek pişirilir ve fırından alınır 4 yumurta beyazı sert köpük haline gelinceye kadar vurulur ve bu köpükten her bir elmanın tepesine süs olarak bir parça konup fırında her yerde 5 dakika dek tutulur Soğuduktan daha sonra tepelerine renkli bir meyva reçeli tanesi de konabilir Ve soğuk servis yapılır 8 birey için elmalar yarıya bölünerek servise konur  
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt