elektronikci
FD Üye

Elmalı Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
- 2 orta boy elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilyalı puding (Sütle pişirilecek)
Elmalı Pudingli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında bekletilen yağ yumurta yoğurt şeker iyice karıştırılır ve azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- En son kabartma tozu da eklenip yoğurulur.Ben bu malzemelerle küçük kare bir borcama yaptım.
- Hazırlanan hamurdan üzerine rendelemek için avuç içi kadar bir parça alınıp buzluğa atılır.
- Kalan hamur borcama kenarlı bir şekilde açılarak yerleştirilir.Ve dolapta dinlenmeye bırakılır.
- Diğer taraftan puding üzerinde yazan süt miktarıyla pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Elmalar da küp küp doğranıp şeker ve tarçınla karıştırılır.Dolapta bekleyen hamurun üzerine yayılır.
- Önceden pişirilen puding de elmaların üzerine dökülür.
- Hamurun kenarlarının yüksek olması bu noktada tabak görevi görüyor koyulan elmalar ve puding bu kenarlara göre ayarlanır.
- Buzlukta ki hamur çıkarılıp pudingin üzerine rendelenip her tarafı kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.