Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2,5 su bardağı un
- 180 gram tereyağı veya bizim yağ margarin yarım su toz şeker
- 3 kaşık süt
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 200 gram labne peyniri
- 4-5 adet elma
- Pudra şekeri
Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve şekeri elimizle yumuşatalım. Sonrasında yavaş yavaş unu ilave edelim.
- Toparlandıktan sonra küçük bir beze ayıralım. Geri kalan hamura 2-3 kaşık süt ilave edelim ve yoğuralım.
- Sonrasında yağlamış kek kalıbına hamuru eşit bir şekilde yayalım ve yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Kullandığım kelepçeli kalıbın 26 cm’likti.
- Bir tencereye süt, şeker, puding tozunu alalım ve çırparak güzelce pişirelim ve altını kapatalım.
- Katılaşmış soğumuş pudinge labne peyniri ilave edelim ve hızlıca çırpalım.
- Son olarak ince ince küp doğanmış elmaları ilave edelim karıştıralım ve kalıba boşaltalım.
- Ayırdığımız hamur bezesini rendenin büyük tarafıyla karışımın üzerine rendeleyelim.
- Pastamızı 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim.
- Pastayı en az 6 saat (Yada 1 gece) Buzdolabında bekletelim ve pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun