Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Rulo Kek Pasta

Elmalı Rulo Kek Pasta
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elmali-rulo-kek-pasta.jpg

Elmalı Rulo Kek Pasta Tanımı İçin Materyaller


Elmalı kismi için
  • 6 adet elma (Elmalar küçükse arttırın)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarcin
Kek harcı için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Kek Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle elmalı harcımı yapalım. Elmalarımızı rendeleyelim bir tavaya alalım üzerine şeker ve tarçını döküp ocakta güzelce pişip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Elmalar pişerken kek harcımızı yapalım karıştırma kabına yumurtalarımı kiralım üzerine şeker döküp düzgünce mikserle çırpalım.
  3. Mayonez kıvamına gelene kadar yani hem kıvamı hem rengi değişene kadar çırpacaz. 2 katı oluyor çırpınca
  4. Akabinde sütümüzü katalım tekrar çırpalım.
  5. Sonrasında unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilyamızı bir elekten geçirerek karışımı ekleyelim. Tekrardan çırpalım ancak fazla değil yalnızca ünlü karışım hamurumuza karışana kadar artık birleştirme vakti. ????
  6. Büyük uzunluk yani fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim.
  7. Üzerine pişirmiş olduğumuz elmalı harcı dökelim ve bir spatula yardımıyla hertarafına gelecek halde yayalım kenarlara fazla yaymayalım.
  8. Elmaları yaydıktan sonra üzerine kek harcımızı dökelim ve onu da kenarlara fazla gelmeyecek halde döküp yayalım.
  9. Evvelce ısıttığımız alt üst ayar 180° fırında kekimiz pişene kadar pişirelim bende ortalama 18-2p dkka sürdü lakin siz denetimli pişirin herkesin tıpkı değil kek görünümüne gelince çabucak çıkarın.
  10. Akabinde kekimizin birinci sıcağı çıkınca kekimizin üzerine bir yağlı kağıt daha koyup elimizle aykırı çevirelim
  11. Çevirince elmalı kısım üst tarafa dönmüş olacak.
  12. Akabinde elmalı kısımdaki yağlı kağıdı yavaşça ziyan vermeden kaldıralım kekimizi akabinde dikkatlice rulo yapalım yani saralım lütfen kekin soğumasını beklemeyin yoksa rulo yapamazsınız.
  13. Rulo yaptıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt