Elmalı Rulo Kek Pasta Tanımı İçin Materyaller
Elmalı kismi için
- 6 adet elma (Elmalar küçükse arttırın)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarcin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmalı harcımı yapalım. Elmalarımızı rendeleyelim bir tavaya alalım üzerine şeker ve tarçını döküp ocakta güzelce pişip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Elmalar pişerken kek harcımızı yapalım karıştırma kabına yumurtalarımı kiralım üzerine şeker döküp düzgünce mikserle çırpalım.
- Mayonez kıvamına gelene kadar yani hem kıvamı hem rengi değişene kadar çırpacaz. 2 katı oluyor çırpınca
- Akabinde sütümüzü katalım tekrar çırpalım.
- Sonrasında unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilyamızı bir elekten geçirerek karışımı ekleyelim. Tekrardan çırpalım ancak fazla değil yalnızca ünlü karışım hamurumuza karışana kadar artık birleştirme vakti. ????
- Büyük uzunluk yani fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim.
- Üzerine pişirmiş olduğumuz elmalı harcı dökelim ve bir spatula yardımıyla hertarafına gelecek halde yayalım kenarlara fazla yaymayalım.
- Elmaları yaydıktan sonra üzerine kek harcımızı dökelim ve onu da kenarlara fazla gelmeyecek halde döküp yayalım.
- Evvelce ısıttığımız alt üst ayar 180° fırında kekimiz pişene kadar pişirelim bende ortalama 18-2p dkka sürdü lakin siz denetimli pişirin herkesin tıpkı değil kek görünümüne gelince çabucak çıkarın.
- Akabinde kekimizin birinci sıcağı çıkınca kekimizin üzerine bir yağlı kağıt daha koyup elimizle aykırı çevirelim
- Çevirince elmalı kısım üst tarafa dönmüş olacak.
- Akabinde elmalı kısımdaki yağlı kağıdı yavaşça ziyan vermeden kaldıralım kekimizi akabinde dikkatlice rulo yapalım yani saralım lütfen kekin soğumasını beklemeyin yoksa rulo yapamazsınız.
- Rulo yaptıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun ????.