Elmalı Rulo Kek Tanımım İçin Malzemeler
Elma harcı için;
- 6 adet elma
- 1 su bardağı toz şeker
- İsteğe bağlı olarak (Fındık yahut ceviz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Rulo Kek Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyip şeker, tarçın ve ceviz yada fındığı katarak suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
- Harcımızı soğumaya bırakıp, kek hamurumuz için yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Daha sonra vanilin, kabartma tozu, un ve tarçınlı ekleyip tekrar karıştıralım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye soğuyan elma harcımızı eşit ölçüde yayalım, üzerine de kek hamurumuzu tekrar eşit formda yayalım.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza sürelim. Üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Daha sonra sıcak halde üzerine yağlı kağıt serip öbür bir tepsiye aksi çevirelim ve yağlı kağıt yardımıyla rulomuzu yapalım. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
- Süslemesi için; pudra şekeri kullanabilirsiniz vee efsane lezzeti ile rulo kekimiz sunuma hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????