Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- 4/3 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 6 tane elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tanımı Yapılışı
- Elmalar soyulup rendelenir.
- Üzerine yarım su bardağı şeker eklenerek tavada suyu çekilene kadar pişirilir.
- Son evrede içine tarçın eklenir ve bir iki çeşit karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
- İçine ceviz eklenerek karıştırılır.
- Hamuru için yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Yoğurt ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kabartma tozu ve un da eklenir düzgünce çırpılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine evvel elmalı harç sonra da kek hamuru eşit biçimde dökülür.
- 175 derece fırında 15 20 dakika denetimli olarak pişirilir.
- Fırından çıkan kekin üstüne yağlı kağıt serilerek karşıt çevrilir ve rulo halinde sarılır.
- Soğuyunca üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.