Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Elmalı Rulo Kek Tanımı Yapılışı
- Elmaların kabukları soyulup rendelenir üzerine şeker, ceviz içi ve tarçın konularak yapışmayan bir tavada ocağa alınır elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına eşit gelecek biçimde dağıtılır.
- Kek hamuru için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar uygunca çırpılır.
- Üzerine süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek yeterlice çırpıp elmalı harç olan tepsiye dökülür.
- 180 derecede ısıtılmış fırında pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Kek piştikten sonra sıcak sıcak sarmak gerekir soğursa kolay saramayabilirsiniz.
- Keki güzelce rulo haline getirip dilimleyin.