Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 6 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyarak rendeleyelim.
- Tavaya rendelenmiş elmalar ve şekeri alarak elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatarak, tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
- Keki için; yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
- Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.
- Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı çıkaralım.
- Uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo şeklinde saralım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebiliriz.